Ervaringen* ACT therapie, ACT coaching & ACT training

 

"Ik heb zeer veel geleerd van mijn sessies en heb het idee dat ik kon delen wat ik wilde, waarna we vaak verschillende oefeningen gingen uitproberen om te kijken of het iets deed. Ik heb daarbij vooral geleerd om verbinding te zoeken met wat ik voel/ervaar en om te proberen minder vast te zitten in de 'oplosser'. Via de ACT app, de website, de oefeningen, én een aangeraden meditatie-app was er een overvloed aan informatie beschikbaar, ook buiten de sessies om, waar ik nu nog steeds veel aan heb. Ik ben anders gaan kijken naar wie ik ben, en hoe ik in moeilijke perioden mijn waarden kan gebruiken als kompas."

Ronald, mei 2024, ACT therapie

"Eltica heeft me geholpen om door een persoonlijke crisis heen te komen door me de ACT-tools te geven om anders naar mijn situatie te kijken. Ik waardeerde echt de momenten van mindfulness aan het begin van elke sessie die me hielpen om rustig en gefocust te worden. In het algemeen hielp het ACT-traject me om mijn waarden te identificeren en stappen te zetten om meer tijd te besteden aan de dingen die belangrijk voor me zijn."

Inge, januari 2024, ACT therapie

"Ik ben het traject bij Eltica begonnen omdat ik tegen bepaalde dingen aanliep. Tijdens het traject kwamen deze onderwerpen ter sprake en kreeg ik daardoor inzicht hoe er beter mee om te gaan. Ik heb erg veel aan de tips en tools gehad die me aangeboden zijn. Eltica is een zeer prettige vrouw waar ik me al gauw bij op mijn gemak voelde."

Mariska, oktober 2023, ACT coaching

"Ik ben blij gekozen te hebben voor de ACT-therapie bij Eltica. De opgewekte insteek van de ACT-methodiek vond ik heel prettig en de gestructureerde opbouw biedt houvast. Ik heb Eltica leren kennen als een heel aardige, betrokken en sterke therapeute. Haar begeleiding en creatieve aanvullingen maakte de therapie tot een voor mij heel persoonlijk en effectief traject.”

Karin, juni 2023, ACT therapie

"Het was een leerzaam traject met Eltica. Ik leerde de kennis die ik had over ACT in de praktijk toe te passen, zowel tijdens de sessie samen als zelfstandig via de site en de app. Een mooi begin van een bewustere geest!"

Annemarie, september 2022, ACT therapie

"Begin dit jaar heb ik een kort ACT traject gevolgd bij Eltica. Haar manier van werken heb ik ervaren als veilig en prettig. Ik heb door het gebruik van de ACT technieken inzicht gekregen in gedrag en waarden en kan met het geleerde volgende stappen zetten. Ik kan Eltica zeker aanbevelen! "

Roelie, juni 2022, ACT coaching

 

"De ACT therapie heeft me geholpen om te ervaren hoe ik mezelf meer kan accepteren, meer contact met mezelf kan krijgen en meer ontspannen kan zijn. De oefeningen, artikelen en de filmpjes zijn inspirerend en effectief geweest.

Je was voor mij een rustige, doortastende begeleider die onverwachte vragen stelde en effectieve adviezen heeft gegeven. Dank je wel!"

Juliette, mei 2022, ACT therapie

"Eltica heeft mij middels haar ACT coaching door een moeilijke periode geholpen. Al na een paar sessies heb ik echte veranderingen in mijn denken en handelen kunnen voelen, doordat haar input echte eye-openers waren. De coaching heeft echt een verschil gemaakt! Hartelijk bedankt ervoor!"

Meike, februari 2022, ACT coaching

"Eltica's werkwijze is meelevend en doortastend. Ze heeft veel kennis van zaken en Eltica heeft allerlei creatieve ideeën en oplossingen. Het traject leek een op maat gemaakt traject en sloot precies aan wat ik nodig had voor mijn herstel van een burn-out met bijbehorende depressieve klachten en angsten. Het contact was vriendelijk en heb ik als erg prettig ervaren."

Irene, december 2021, ACT therapie

"Ik heb heel veel aan de ACT therapie gehad. Ik kan veel beter omgaan met rijangst, doordat ik weet dat ik zelf aan het stuur zit en niet mijn angst en weet waarom het autorijden belangrijk voor me is. Ook heb ik veel meer plezier in mijn werk gekregen. Ik deel makkelijker waar ik mee zit en pak dingen op die ik lastig vind, maar die ik eigenlijk wel graag wil doen. De angsten zijn er nog wel, maar ze beheersen mijn leven niet meer. Binnenkort ga ik op mijn eerste vakantie naar het buitenland sinds tijden."

Sander, mei 2021, ACT therapie

 

"Ik heb de begeleiding van Eltica als zeer prettig ervaren. In 8 sessies heeft Eltica mij kennis laten maken met ACT en hoe ik dit in het dagelijks leven kan toepassen. Ik waardeer de persoonlijke benadering van Eltica en haar gestructureerde aanpak. In de afgelopen maanden heb ik met name geleerd om meer aandacht te hebben voor mijn waarden (en hier naar te handelen) en het leven wat luchtiger te benaderen. Bedankt Eltica!"

Frank, maart 2021, ACT therapie

 

"Heel erg bedankt voor je steun in deze lastige tijd, je hebt me waardevolle dingen laten zien. Het voornaamste wat ik meeneem, is wegstappen van vermijding en controle en alles wat ik ervaar helemaal toelaten, alles mag er zijn. Ik draag bewust uit, zoals ik wil zijn en daardoor wordt zelfcompassie ook makkelijker. De komende tijd ga ik door met uitrusten, opbouwen en meer genieten van het leven."

Yvonne, januari 2021, online individuele ACT training met schriftelijke begeleiding

"Tijdens therapie heb ik uitstekende begeleiding gekregen van Eltica. Er werd goed naar mij geluisterd met een aandachtige blik en luisterend oor tijdens de sessies. Ik heb erg goede ervaring met alle sessies omdat ik snel op mijn gemak was bij Eltica. Dit komt denk ik door de ontspannen en gemoedelijke sfeer die er speelde. Kort samengevat heb ik een fijn en vlot leerproces achter de rug met een fijne begeleiding van Eltica."

Toby, december 2020, ACT therapie

"Dank voor je begeleiding Eltica, ik heb je ervaren als een warm, mooi mens met fijne en nuttige feedback op mijn schrijfsels. Ik wens je toe dat je meer cliënten zo mag begeleiden, en dat wens ik die cliënten ook toe, dat jij ze mag begeleiden. ;) Dank, ik vond het fijn met je samen te werken, je hebt me de basis van ACT op een echt toffe manier bijgebracht. Ik vind het heerlijk hoe ACT concrete handvaten geeft, waardoor ik veel beter met mijn emoties en gedachten omga en het veel beter met me gaat."

Marije, november 2020, online individuele ACT training met schriftelijke begeleiding

 

"Ik had al goede ervaringen met mindfullness trainingen om af en toe de waan van de dag los te laten. ACT is daarop een zinvolle aanvulling gebleken met meer focus op wat voor mij waardevol is. Eltica is daarbij een toegewijde coach die goed aanvoelt wanneer ruimte te geven en wanneer bij te sturen!"

Eric, augustus 2020, ACT coaching

 

*De reviews/ ervaringen zijn verkregen doordat ik aan het einde van een traject aan mijn cliënten vraag of ze een kort review willen schrijven en deze naar mij willen e-mailen. Alle verkregen reacties zijn in de oorspronkelijke versie (met uitzondering van enkele spelling of grammaticale correcties) weergegeven.