Home » Doelgroepen » Mindfulness therapie

Mindfulness therapie Utrecht
Tevens mindfulness coaching & training in Utrecht of online 

Mindfulness

Mindfulness zou je kunnen omschrijven als het je bewust zijn van je ervaringen. Meestal worden we meegenomen door onze gedachten en gevoelens en zijn we bezig met dingen uit het verleden of de toekomst. Ondertussen missen we waar het omgaat en verliezen we het contact met onszelf en onze omgeving.

 

Door mindfulness leer je uit je gedachten te stappen, ze op te merken en ze minder serieus te nemen. Je leert te onthaasten, even een pauzemoment te nemen voordat je reageert. En je leert genieten en tevreden te zijn met wat er zich aandient.

Levenshouding

Mindfulness kan je op elk moment toepassen en komt niet alleen neer op mediteren op een kussentje. Op elk moment kan je uit je gedachten en gevoelens stappen en merken dat je vanzelf bewust bent. Je kan ervaren wat er bij je leeft en wat je belangrijk vindt. Je kan de dingen die je van jezelf moet loslaten en bewuste keuzes maken. En je kan je toewijden aan datgene dat je belangrijk vindt, waarbij je weerstand, ongemak en angstgevoelens op de koop toe kan nemen.

Mindfulness therapie, mindfulness therapeut
moeiteloze mindfulness, Loch Kelly meditaties, mindfulness coaching

Moeiteloze mindfulness en ACT

Om je hierbij te begeleiden maak ik o.a. gebruik van glimpsen van Loch Kelly (grondlegger van moeiteloze mindfulness, een vorm van nondual mindfulness). Ze kunnen je helpen om uit je gedachten en gevoelens te stappen en te rusten in (bewust)zijn. Dit bewustzijn is vanzelf oordeelloos, open en helder. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en zal ik daar veel gebruik van maken. ACT staat voor toewijding (commitment) aan dat wat je belangrijk vindt en acceptatie van moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Je krijgt inzicht in je waarden en traint mindfulness-vaardigheden waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen.

Mindfulness therapie – mindfulness coaching

Als coach/therapeut wil ik graag naast je staan om te ontdekken hoe je mindfulness het beste in je dagelijks leven vorm kan geven, op een manier die bij jou past en hoe je kan komen tot een bewust en waardengericht leven. Het is mogelijk om individueel begeleid te worden in Utrecht of online.

 

Je leert:

  • Om te gaan met klachten zoals: stress, onzekerheid, verdriet, eenzaamheid, somberheid, pijn, vermoeidheid en vastzittende gedachtepatronen en gedragingen
  • Je open te stellen voor je gevoelens
  • Afstand te nemen van negatieve gedachten
  • Mild te zijn voor jezelf
  • Minder te oordelen en meer te ervaren
  • Hoe je je leven het liefst vormgeeft
  • Hoe je je kan toewijden aan een rijk en betekenisvol leven
Effortless mindfulness Utrecht

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen is een essentieel onderdeel van het traject. Daarnaast krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app). Om mindfulness in je dagelijks leven te integreren kan ik van harte de app Waking Up  aanraden.

 

Mindfulness training

Daarnaast bied ik ook een online ACT groepstraining aan. Tijdens deze training wordt er veel aandacht aan mindfulness besteedt. Samen met een groep leer je hoe je mindfulness kan toepassen in het dagelijks leven. Je leert vaardigheden om meer ontspannen in het leven te staan en gaat samen op zoek naar meer zingeving en verbinding. Om de week ontvang je nieuwe filmpjes, verhalen, uitleg, oefeningen en opdrachten. Bepaal zelf op welk moment je met het materiaal aan de slag gaat, het is aan te raden dagelijks een kwartier te besteden aan de ACT training. Je ervaringen deel je via een forum. 

mindfulness therapeut Utrecht

Wil je meer weten over de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven? 

Wil je je aanmelden voor een intakegesprek voor individuele begeleiding?  

Wil je je aanmelden voor de online mindfulness & ACT groepstraining?