Online ACT therapie

Voorbij de worsteling

Voor iedereen is het mogelijk om uit zijn of haar worsteling te stappen en zich toe te wijden aan een betekenisvol leven. Wat je ook hebt meegemaakt en wie je ook bent. Je mag zijn wie je bent, voelen wat je voelt en denken wat je denkt. Het is daarbij mogelijk om je gedachten minder serieus te nemen en om je niet door je gevoelens te laten meeslepen, zonder ze weg te drukken en het is mogelijk om het leven te leiden dat je graag wilt.

 

Het online therapietraject

De online therapie wordt voorafgegaan door een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag (deels) in kaart brengen en we kijken of het wederzijds klikt. Het traject bestaat vervolgens uit rond de 7 online sessies. Je wordt begeleid via beeldbellen (eventueel is gewoon bellen ook mogelijk).

 

We doen vooral veel oefeningen, in plaats van dat we uitgebreid praten over ervaringen uit het verleden. Ik sluit daarbij aan op wat er op dat moment bij je leeft. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Tijdens het traject zullen de belangrijkste onderdelen van ACT aan bod komen, kijk hier voor meer informatie over ACT.

 

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen een essentieel onderdeel van het traject. Daarnaast krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app). Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.

 

Je leert:

  • Om te gaan met klachten zoals: stress, onzekerheid, verdriet, eenzaamheid, somberheid en vastzittende gedachtepatronen en gedragingen
  • Je open te stellen voor je gevoelens
  • Afstand te nemen van negatieve gedachten
  • Mild te zijn voor jezelf
  • Minder te oordelen en meer te ervaren
  • Hoe je je leven het liefst vormgeeft
  • Hoe je je kan toewijden aan een rijk en betekenisvol leven

 

Aantal sessies: in overleg, rond de 7 sessies.


Frequentie: in overleg, meestal om de week een sessie

 

Prijs pers sessie:

Beeldbelsessie (1 uur) plus digitaal materiaal: 90 euro (BTW vrijgesteld).

 

online ACT therapie, online therapie Nederland
ACT therapie online, online psychotherapie ACT

De therapie wordt door veel aanvullende verzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Er geldt geen verplicht eigen risico en je hebt geen verwijzing nodig. Ook bestaan er andere vergoedingsmogelijkheden (zie prijs).