Home » Eltica

Over Eltica

Wat drijft mij?

Ik voel me erg aangetrokken tot een aandachtige, op waarden gerichte levenshouding en merk dat mij dit veel geeft. Ik wil dit graag op anderen overdragen, waarbij ik hen hoop te inspireren tot een rijker leven en waarbij ik zelf ook geïnspireerd blijf om een dergelijk leven te leiden.

 

Achtergrond

Als kind al was ik erg graag in de natuur, wilde ik graag weten hoe dingen in elkaar zaten en wilde ik graag iets voor anderen kunnen betekenen. Tijdens mijn middelbareschooltijd werd mijn moeder ziek, ze kreeg kanker. In het proces dat ze meemaakte kwam ze veel dichter bij zichzelf te staan, ging ze zich meer bezighouden met de dingen die ze belangrijk vond en wist ze ondanks de pijn ook erg te genieten. Later, als medewerker van het Helen Dowling Instituut (instelling voor psychologische zorg aan mensen met kanker), deed ik o.a. onderzoek naar wat iemand kan helpen bij het omgaan met de ziekte. Zelf ging ik ook op zoek naar hoe je van betekenis kan zijn en hoe je je eigen worsteling opzij kunt zetten en je kan verbinden met je omgeving. Ik heb verschillende trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching, mindfulness en lichaamsgerichte therapie gevolgd. Ik blijf zelf in balans en voel me verbonden door het beoefenen van meditatie, focussen, yoga en door stil te staan bij wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind en daarnaar te handelen. Ik heb mijn eigen therapie & coachingspraktijk in Utrecht en werk daarnaast samen met Stresswise, de toegankelijke psycholoog. Ik vind het erg leuk om mijn ervaring door te kunnen geven.

 

Stresswise Utrech Eltica acceptatie & commitment therapie bij o.a. stress, burnout en kanker.

Opleidingen en trainingen

  • 2020. Opleiding tot psychosociaal therapeut, Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  • 2018 – 2019. Opleiding tot ACT (acceptance & commitment therapy) coach, Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  • 2018 - 2019. PSBK Psychosociale Basiskennis, Stresswise academy, Utrecht. CPION geaccrediteerd.
  • Training focussen deel 1. Eveline Beumkes.
  • Training geweldloze communicatie. Ai-opener.
  • 2010 - 2012. Basis en vervolgjaar lichaamsgerichte psychotherapie, BodyMind opleidingen. Europees erkend door EABP en SNRO.
  • 1999 – 2001. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Hogeschool De Horst.
  • 1993 – 1999. Biologie, Universiteit Utrecht.

 

Eltica de Jager Meezenbroek Stresswise mindfulness therapie

 

"Ik had al goede ervaringen met mindfullness trainingen om af en toe de waan van de dag los te laten. ACT is daarop een zinvolle aanvulling gebleken met meer focus op wat voor mij waardevol is. Eltica is daarbij een toegewijde coach die goed aanvoelt wanneer ruimte te geven en wanneer bij te sturen!"