Home » Eltica

Over Eltica

Wat drijft mij?

Ik voel me erg aangetrokken tot een aandachtige, op waarden gerichte levenshouding en merk dat mij dit veel geeft. Ik wil dit graag op anderen overdragen, waarbij ik hen hoop te inspireren tot een rijker leven en waarbij ik zelf ook geïnspireerd blijf om een dergelijk leven te leiden.

 

Achtergrond

Als kind al was ik erg graag in de natuur, wilde ik graag weten hoe dingen in elkaar zaten en wilde ik graag iets voor anderen kunnen betekenen. Tijdens mijn middelbareschooltijd werd mijn moeder ziek, ze kreeg kanker. In het proces dat ze meemaakte kwam ze veel dichter bij zichzelf te staan, ging ze zich meer bezighouden met de dingen die ze belangrijk vond en wist ze ondanks de pijn ook erg te genieten. Later, als medewerker van het Helen Dowling Instituut (instelling voor psychologische zorg aan mensen met kanker), deed ik o.a. onderzoek naar wat iemand kan helpen bij het omgaan met de ziekte. Zelf ging ik ook op zoek naar hoe je van betekenis kan zijn en hoe je je eigen worsteling opzij kunt zetten en je kan verbinden met je omgeving. Ik heb verschillende trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ACT coaching, mindfulness en (lichaamsgerichte & ACT) therapie gevolgd. Ik blijf zelf in balans en voel me verbonden door het beoefenen van meditatie, focussen, yoga en door stil te staan bij wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind en daarnaar te handelen. Ik heb mijn eigen therapie & coachingspraktijk op basis van ACT in Utrecht en werk daarnaast samen met Stresswise, de toegankelijke psycholoog. Ik vind het erg leuk om mijn ervaring door te kunnen geven.

 

ACT therapeut Stresswise Utrecht Eltica

Eltica de Jager Meezenbroek
ACT therapeut & ACT coach

Opleidingen en trainingen

 • 2020 - 2021. Opleiding tot psychosociaal therapeut & ACT therapeut (acceptance & commitment therapy), Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  Methodieken: ACT, Relational Frame Theory, Voice Dialogue, Compassietraining, Mindful exposure, Transactionele Analyse, Positieve Psychologie, Lichaamswerk, Groepsdynamica, ACT in relaties, ACT in groepen, ACT bij ziekte, life-events & verslavingen, Insight Dialogue.
 • 2018 – 2019. Opleiding tot ACT coach, Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  Methodieken: ACT, Mindfulness, Positieve Psychologie, Lichaamswerk, Levensfilisofie, Compassietraining, coachingsvaardigheden
 • 2018 - 2019. PSBK Psychosociale Basiskennis, Stresswise academy, Utrecht. CPION geaccrediteerd.
 • 2018. Training focussen deel 1. Eveline Beumkes.
 • 2018. Training geweldloze communicatie. Ai-opener.
 • 2010 - 2012. Basis en vervolgjaar lichaamsgerichte psychotherapie, BodyMind opleidingen. Europees erkend door EABP en SNRO.
  Methodieken: Bio-energetica, Systhemisch Werk, Emotioneel Lichaamswerk, Karakteranalyse, Groepsdynamica, Ademwerk en Lichaamsgerichte communicatie.
 • 1999 – 2001. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Hogeschool De Horst.
 • 1993 – 1999. Biologie, Universiteit Utrecht.