Home » ACT Utrecht » ACT therapie

ACT therapie Utrecht

Voorbij de worsteling

Voor iedereen is het mogelijk om uit zijn of haar worsteling te stappen en zich toe te wijden aan een betekenisvol leven. Wat je ook hebt meegemaakt en wie je ook bent. Je mag zijn wie je bent, voelen wat je voelt en denken wat je denkt. Het is daarbij mogelijk om je gedachten minder serieus te nemen en om je niet door je gevoelens te laten meeslepen, zonder ze weg te drukken en het is mogelijk om het leven te leiden dat je graag wilt.

 

Het therapietraject

ACT therapie wordt voorafgegaan door een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag (deels) in kaart brengen en we kijken of het wederzijds klikt. Het therapietraject bestaat vervolgens uit rond de 7 sessies op locatie in Utrecht. Voor elke sessie nemen we een uur de tijd. Tijdens de therapiesessies doen we vooral veel oefeningen, in plaats van dat we uitgebreid praten over ervaringen uit het verleden. Ik sluit daarbij aan op wat er op dat moment bij je leeft. Tijdens de therapie zullen de belangrijkste onderdelen van ACT aan bod komen, kijk hier voor meer informatie over wat ACT therapie is

 

Je leert:

  • Om te gaan met klachten zoals: stress, onzekerheid, verdriet, eenzaamheid, somberheid, pijn, vermoeidheid en vastzittende gedachtepatronen en gedragingen
  • Je open te stellen voor je gevoelens
  • Afstand te nemen van negatieve gedachten
  • Mild te zijn voor jezelf
  • Minder te oordelen en meer te ervaren
  • Hoe je je leven het liefst vormgeeft
  • Hoe je je kan toewijden aan een rijk en betekenisvol leven

 

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen is een essentieel onderdeel van het traject. Daarnaast krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app). Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.

 

therapie Utrecht, therapeut Utrecht

Praktijkruimte in Utrecht west

ACT Utrecht, kortdurende therapie Utrecht, vergoedde  therapie Utrecht

ACT online

Volg je de therapie liever helemaal online, of is Utrecht niet goed bereikbaar? ACT praktijk heeft diverse online mogelijkheden. Je kan individuele therapie ontvangen via beeldbellen, of je kan schriftelijk begeleid worden individueel of in een groep. Lees meer over ACT online.